Grilovaná ryba s omáčkou romescu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Pstruh
  • 100 ml Olej olivový
  • 180 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1051 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 987 mg
  • Vláknina 4811.5 mg
  • Vitamín A 4811.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři rozmělníme česnek, kajenský pepř, sůl, mandle a rajčata. Dáme do mísy, přilijeme červený ocet a postupně přiléváme olej. Dobře rozmícháme, jakmile zapracujeme polovinu oleje, zbytek přilijeme, okořeníme a promícháme.

  • 2

    Rybu dobře omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme bobkový list. Kůži potřeme olejem a pokapeme citrónovou šťávou. Vložíme pod předehřátý gril a grilujeme asi 2–5 minut, z obou stran. Během grilování potíráme olejem a citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu