Grilovaná ryba s česnekem a koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Parmice
  • 100 g Koriandr celý
  • 100 g Banánové listy
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 9 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 153.5 mg
  • Draslík 2309 mg
  • Vláknina 6371.8 mg
  • Vitamín A 6371.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 150.3 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a vykucháme syrové čerstvé ryby - parmice, tilapie či makrely, ponecháme jim hlavy. Důkladně je osušíme, každá ryba by měla vážit asi 300 g. Do ryb uděláme z boku nožem 3 - 4 zářezy.

  • 2

    V moždíři rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, nasekané kořeny koriandru, mletý bílý pepř, sůl i olej na hladkou pastu, tu vetřeme do útrob každé ryby, také navrch na kůži a do zářezů. Zakryjeme, dáme asi na 30 minut do chladničky.

  • 3

    Banánové listy změkčíme.

  • 4

    Vezmeme 2 banánové listy a položíme je na sebe tak, že se jejich vlákna kolmo protínají, zabalíme do nich rybu jako do balíčku. Konce banánových listů spojíme párátky.

  • 5

    Rozděláme oheň v grilu, nebo rozehřejeme troubu na grilování. Ryby grilujeme 15 minut z obou stran, dokud nezískají světle hnědou barvu a maso nebude hotové. Pro lepší grilování můžeme rybu vložit do drátěného grilovacího pouzdra.

  • 6

    Hotovou rybu servírujeme na talíř, přidáme chilli omáčku.

Komentáře k receptu