Jablkový závin z listového těsta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 800 g Jablka
  • 100 g Cukr krupice
  • 2 g Skořice mletá
  • 20 g Strouhanka
  • 20 g Hrozinky
  • 40 g Vejce slepičí
  • 50 g Cukr moučkový
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 109.1 mg
  • Vláknina 5228.4 mg
  • Vitamín A 5228.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na tenčí plát obdélníkového tvaru asi 15-20cm široký a asi 2mm silný. Do středu plátu nasypeme po celé délce strouhanku a na ni naklademe omytá, oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka. Posypeme je cukrem se skořicí a omytými, spařenými rozinkami.

  • 2

    Jeden podélný okraj těsta částečně přeložíme přes náplň a potřeme jej rozmíchaným vejcem. Druhý okraj přeložíme stejně a krátké okraje závinu přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek.

  • 3

    Na povrchu potřeme závin rozmíchaným vejcem a v horké troubě jej upečeme dozlatova - nejprve prudčeji zapékáme a dopékáme volněji.

  • 4

    Upečený závin nakrájíme a posypeme jej moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu