Jablkový závin s krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Krupice dětská
  • 40 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Rozinky bílé
  • 3 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 37.9 mg
  • Draslík 330.5 mg
  • Vláknina 5997.2 mg
  • Vitamín A 5997.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do mísy, přidáme 20 g másla, lžíci cukru, vlažné mléko, kypřící prášek, 20 g vanilkového cukru, 1 špetku soli a zpracujeme těsto, které necháme odpočinout 30 minut. Jablka nastrouháme, dáme do nich cukr, vanilkový cukr, rozinky, nasekané mandle a dobře promícháme.

  • 2

    Odpočaté těsto na moukou posypaném vále rozválíme, posypeme strouhankou, z připravených jablek rukama vymačkáme nadbytečnou šťávu a poklademe je na těsto, které zavineme, položíme na máslem vymaštěný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.

  • 3

    Upečený závin vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme cukrem moučkou, nakrájíme na pěkná kolečka a podáváme.

Komentáře k receptu