Rajčatové plátky v oříškovém obalu
Suroviny
- 1000 g Rajčata
- 50 g Strouhanka
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Ořechy lískové
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 6 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 674.9 mg
- Vláknina 8477.2 mg
- Vitamín A 8477.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá rajčata nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. 
- 
                                2Plátky rajčat obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a mletých oříšků. 
- 
                                3Obalené plátky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji postupně po obou stranách asi 4 minuty dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce. 
- 
                                4Pokrm upravíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        