Telecí roláda se slaninou a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Telecí kýta
  • 200 g Anglická slanina
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 250.1 mg
  • Draslík 1277.8 mg
  • Vláknina 442.8 mg
  • Vitamín A 442.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu a šalvějové lístky (asi 10 ks) omyjeme a osušíme. Z kýty upravíme plát, obložíme plátky slaniny, šalvějí a stočíme do rolády. Maso potřeme solí a pepřem a převážeme nití.

  • 2

    Pečeni vložíme do pekáče, polijeme rozpuštěným horkým máslem a ze všech stran opečeme v silně vyhřáté troubě. Teplotu snížíme na 180°C a maso během pečení poléváme vývarem. Po 30 minutách snížíme teplotu v troubě na 170°C a pečeme ještě 45 minut. Maso stále poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Upečenou roládu vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu