Telecí roláda se zeleninou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelenina kořenová
  • 800 g Telecí kýta
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 20 ml Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 425.3 mg
  • Draslík 884.7 mg
  • Vláknina 5059.8 mg
  • Vitamín A 5059.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a skrojíme strany až ke žloutku. Zeleninu nakrájíme na kousky. Maso osolíme a prořízneme ho do kapsy, vnitřek osolíme a vytřeme hořčicí. Poté vejce vtlačíme do otvoru a otvor sešijeme.

  • 2

    Z masa uděláme roládu, na pekáči ji pokapeme horkým máslem, obložíme zeleninou a pečeme dvacet minut při 220 stupních C. Pak roládu podlijeme vínem a pečeme dalších padesát minut při 180 stupních C. Průběžně poléváme vlastní šťávou.

  • 3

    Roládu poté necháme odpočívat deset minut, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu