Tagliatelle se šunkou a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 500 g Rajčata
  • 80 g Olivy černé
  • 150 g Šunka parmská
  • 70 g Oříšky piniové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 434.6 mg
  • Vláknina 11271.2 mg
  • Vitamín A 11271.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu nakrájíme na kostičky. Olivy nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a necháme zesklovatět v horkém olivovém oleji. Přidáme na proužky nakrájenou šunku, rajčata, olivy, nasekanou bazalku a piniové oříšky. Vše dusíme asi 2 minuty, osolíme a opepříme.

  • 3

    Směs upravíme s těstovinami na talíře a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu