Tagliatelle se šalvějovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 150 g Mascarpone
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 2 l Voda pitná
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 961 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 72.1 mg
  • Draslík 123.6 mg
  • Vláknina 9237 mg
  • Vitamín A 9237 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tagliatelle uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím omyjeme šalvěj, necháme dobře okapat a lístky najemno nasekáme. Podusíme je na rozehřátém másle. Poté přilijeme zeleninový vývar, přimícháme mascarpone a nastrouhaný parmazán.

  • 3

    Omáčkou přelijeme nudle a podáváme.

Komentáře k receptu