Dezert hruškový s tvarohovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Tvaroh tučný
  • 1 kávová lžička Mouka bramborová
  • 2 ks Hrušky
  • 1 hrst Ořechy lískové
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 237.2 mg
  • Vláknina 13657 mg
  • Vitamín A 13657 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 300.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marmeládu smícháme s tvarohem, vmícháme trochu mléka a důkladně našleháme. Krém dáme na plochou skleněnou mísu, na něj položíme půlky hrušek bez jádřinců, přelijeme kakaovou omáčkou, posypeme opraženými a na hrubo nasekanými oříšky.

  • 2

    Příprava omáčky: smícháme všechny přísady a za stálého míchání nahříváme do zhoustnutí. Dle potřeby zředíme smetanou. Hotovou omáčku necháme vychladit.

Komentáře k receptu