Bramborová omeleta s hráškem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 50 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrnek Hrášek mražený
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 274.8 mg
  • Draslík 653.6 mg
  • Vláknina 8625 mg
  • Vitamín A 8625 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme na plátky, šunku nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku pokrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nasekáme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, vložíme plátky brambor, osolíme je a opečeme. Přidáme hrášek, cibuli, papriku, slaninu, šunku. Vše přelijeme rozšlehaným vejcem, opékáme asi 3 minuty.

  • 3

    Na pánev přilijeme olej, omeletu obrátíme a opečeme z druhé strany do zlatova.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu