Rýže s nadívanými malými olihněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 275 g Rýže loupaná
  • 25 g Strouhanka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 600 g Olihně
  • 60 ml Olej olivový
  • 60 ml Víno bílé
  • 60 ml Víno bílé
  • 1250 ml Vývar rybí
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Rybíz červený
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1723 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 410.8 mg
  • Draslík 1150.9 mg
  • Vláknina 10581.2 mg
  • Vitamín A 10581.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru rozmixujeme nahrubo chapadla olihní s cibulí. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm rybíz a piniové oříšky. Vyjmeme z pánve a dáme do ní cibulovou směs a 5 minut zvolna smažíme, poté vmícháme do piniových oříšků spolu se strouhankou, solí, bylinkami a vejcem.

  • 2

    Nádivkou plníme dutá tělíčka olihní, která na konci spojíme a prošpikujeme párátkem. Lehce zaprášíme moukou.

  • 3

    Omáčku si připravíme tak, že na pánvi rozpálíme olej a usmažíme nasekanou cibuli a utřený česnek. Přilijeme víno a 125 ml vody. Zprudka vaříme asi 1 minutu, přidáme rajčata, bobkový list a cukr. Osolíme, opepříme, snížíme teplotu a vaříme 5 minut.

  • 4

    Do pánve opatrně vložíme nadívané olihně, v jedné vrstvě a zakryté vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne.

  • 5

    Rýži uvaříme s cibulí ve vývaru, smícháme se všemi přísadami, promícháme, nandáme na servírovací tác, poklademe olihněmi a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu