Bramborový hrnec se slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1068 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 68 mg
- Draslík 1172.8 mg
- Vláknina 22375.8 mg
- Vitamín A 22375.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Uvařené brambory slijeme. 
- 
                                2Očištěné fazolky nakrájíme na kousky dlouhé asi 6cm. Slaninu nakrájíme na plátky. Obojí povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a udržujeme teplé. 
- 
                                3Oloupané hrušky zbavíme jádřinců. Půlky hrušek přidáme k fazolím a slanině a necháme táhnout. Podle chuti opepříme. Potom hrušky vyjmeme a necháme stranou. 
- 
                                4Do nahřáté mísy urovnáme vařené brambory, doprostřed vložíme fazolky a na ně upravíme hrušky a slaninu. Přelijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        