Cizrna se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cizrna
  • 750 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1356.6 mg
  • Vláknina 36422.5 mg
  • Vitamín A 36422.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu namočíme do 1 l studené vody a druhý den ji v téže vodě uvaříme doměkka (asi 90 minut). Uvařenou cizrnu scedíme.

  • 2

    Rajčata spaříme a oloupeme, ostatní zeleninu očistíme, omyjeme a vše nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.

  • 3

    Zeleninu a cizrnu klademe ve vrstvách do kastrolu. Každou vrstvu osolíme, okořeníme česnekem a lístky tymiánu. Zakapeme olejem a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky tymiánu.

Komentáře k receptu