Jahodové pyré se smaženým hermelínem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 974 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 57 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 211.2 mg
- Draslík 421.4 mg
- Vláknina 11102.5 mg
- Vitamín A 11102.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jahody očistíme, omyjeme a polovinu jich rozmixujeme a prolisujeme sítem. Smícháme se želírovacím cukrem a necháme prosladit. 
- 
                                2Druhou polovinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do jahodového pyré. Uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky. 
- 
                                3Vejce, mouku, mléko a sůl umícháme do těstíčka a necháme odpočinout 20 minut. 
- 
                                4Ve vysokém hrnci rozpálíme olej, hermelíny obalíme v připraveném těstíčku a smažíme je dozlatova asi 4 minuty. Sýry vyjmeme a necháme chvíli na papríové utěrce. 
- 
                                5Hermelíny spolu s jahodovým pyré upravíme na talíře a ozdobíme meduňkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        