Smažené cuketové prsty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 20 g Petržel
  • 115 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Cuketa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.28 l Olej slunečnicový
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 731 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 142.2 mg
  • Draslík 136.5 mg
  • Vláknina 1893.8 mg
  • Vitamín A 1893.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 29.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené cukety nakrájíme na hranolky.

  • 2

    V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, nastrouhaným Parmezánem, citronovou kůrou, špetkou soli a pepře.

  • 3

    V jiné misce rozšleháme vejce a do další misky vsypeme hladkou mouku.

  • 4

    Cuketové hranolky obalíme postupně v mouce, vejcích a v ochucené strouhance.

  • 5

    Obalené hranolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritéze dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.

  • 6

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu