Polévka krupičná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 kávová lžička Pšeničná krupice
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kmín celý
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 228.5 mg
  • Vláknina 3397.6 mg
  • Vitamín A 3397.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hrubo nastrouhaný celer, na drobno nasekané stonky petržele (lístky posypeme až hotovou polévku) a kmín dáme vařit do 1 l osolené vody na 15 min. Vývar poté zcedíme, za stálého míchání vsypeme krupici a pozvolna vaříme 8 min.

  • 2

    Smetanou s rozkvedlanými žloutky polévku zalijeme, přidáme špetku muškátového květu a trochu zázvoru a polévku odstavíme, aby se nám žloutky nesrazily.

  • 3

    Než-li polévku podáme, přidáme do ní lžíci másla a posypeme petrželovými lístky.

Komentáře k receptu