Rybí vývar s candátovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Candát obecný
  • 100 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 800 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 700.7 mg
  • Vláknina 6385.9 mg
  • Vitamín A 6385.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso z candáta (bez kůže) nakrájíme na kostky, krátce uložíme do mrazničky, pak rozmixujeme a protřeme sítem. Vmícháme nasekaný kopr, osolíme a opepříme. Nakonec do směsi přidáme ušlehanou smetanu.

  • 2

    Lžičkou vypichujeme ze směsi knedlíčky, urovnáme je na podnos vyložený fólií a vložíme do chladničky.

  • 3

    Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, šalotku na kostičky. Zeleninu osmahneme na rozehřátém másla, přilijeme vývar, uvedeme do varu a zvolna povaříme 10 minut.

  • 4

    Rybí knedlíčky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme je asi 6 minut. Na talířích zalijeme knedlíčky rybím vývarem se zeleninou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu