Rybí vývar s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 300 g Mořský ďas
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1131 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 1008.6 mg
  • Vláknina 30314.5 mg
  • Vitamín A 30314.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou rybu vložíme do osolené vody, přidáme celou cibuli, bobkový list, pepř a pomalu vaříme 30 minut.

  • 2

    Vývar přecedíme do druhého hrnce, přidáme k němu dobře promytou rýži a vaříme 15 minut. Polévku dochutíme pepřem a několika kapkami octa. Uvařenou rybu vykostíme, maso vložíme zpět do vývaru nebo rybu podáváme jako předkrm.

  • 3

    Polévku servírujeme s nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu