Lipská nudlová polévka se smrži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 100 g Cibulka jarní
  • 100 g Smrže sušené
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl bylinková
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1792 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 192.1 mg
  • Draslík 1217.7 mg
  • Vláknina 50505.3 mg
  • Vitamín A 50505.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oprané smrže zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat půl hodiny, poté dáme okapat na cedník a okapané nakrájíme na drobné kousky. Zmraženou zeleninu necháme rozmrazit.

  • 2

    Na rozpáleném oleji podusíme 8 minut rozpůlené cibulky a zeleninu.

  • 3

    Zeleninový vývar uvedeme do varu, přidáme podušenou zeleninu s cibulkami a společně vaříme na mírném ohni 10 minut. Poté přidáme mušličky, okapané smrže a povaříme 8 minut.

  • 4

    Polévku osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ. Žloutky rozmícháme a rozpustíme v polévce. Polévku již nevaříme a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu