Krůtí řízky obalované v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 160 g Krůtí prsa
  • 300 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 357 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 297.3 mg
  • Draslík 1223.3 mg
  • Vláknina 24813.9 mg
  • Vitamín A 24813.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory a mrkev nastrouháme a vmícháme vejce a mouku.

  • 2

    Krůtí řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Po jedné straně je potřeme připraveným těstíčkem a touto stranou je vložíme do rozehřátého oleje. Řízky smažíme na mírném ohni asi 7 minut. Potom potřeme těstíčkem i horní stranu řízků, obrátíme a smažíme ještě 7 minut.

  • 3

    Očištěné hrachové lusky uvaříme v osolené vodě doměkka a upravíme na talíře se řízky. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu