Opilé jahody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 16.1 mg
 - Draslík 292.7 mg
 - Vláknina 7902.5 mg
 - Vitamín A 7902.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody omyjeme, několik větších rozpůlíme a zbylé nahrubo nakrájíme. Smícháme je s limetkovou šťávou, přidáme cukr a krátce povaříme. Potom jahody rozmixujeme, protřeme sítem a necháme vychladit.
 - 
                                2
Jahodové pyré ochutíme likérem, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme půlkami vychlazených jahod. Pokapeme rozšlehanou zakysanou smetanou a posypeme nasekanými pistáciemi.