Mražený kaštanový krém s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Kaštany jedlé
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Meduňka
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 315.2 mg
  • Draslík 326.6 mg
  • Vláknina 3252.5 mg
  • Vitamín A 3252.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané jedlé kaštany a šťávu vymačkanou z pomeranče společně rozmixujeme.

  • 2

    Vejce, cukr a žloutky šleháme ve vodní lázni do pěny, vyjmeme z lázně a mícháme asi 5 minut. Potom do pěny vmícháme kaštanové pyré, pomerančovou kůru a med. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.

  • 3

    Formu vyložíme fólií a střídavě na ni klademe vrstvu krému a vrstvu omytých meduňkových lístků. Uložíme na 6 hodin do mrazničky.

  • 4

    Mražený krém nakrájíme na plátky a ozdobíme nasekanými pistáciemi a meduňkou.

Komentáře k receptu