Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 957 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 66 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 400 mg
- Draslík 76.5 mg
- Vláknina 5150 mg
- Vitamín A 5150 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve si připravíme sušenky. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu. Sušenky nalámeme na malé kousky a zbavíme přebytečných drobečků. Kousky pak máčíme v čokoládě a rozložíme na alobal. 
- 
                                2Připravíme jahodové pyré. Na to pouze očistíme jahody a rozmixujeme je. Pokud máme lehce nezralé jahody můžeme je přisladit nebo přidat trošku vody. 
- 
                                3Na základ zmrzliny našleháme šlehačku, mléko a mascarpone. Vznikne velmi hustá šlehačka. 
- 
                                4Pak už stačí jen zamíchat sušenky a nakonec opatrně jahodové pyré. Pokud nechceme vyloženě jahodovou zmrzlinu, mícháme velmi opatrně a jen chvilku, aby tam zůstaly takové jahodové "potůčky". 
- 
                                5Nakonec směs nalijeme do litrové mísy, přikryjeme fólii a dáme zamrazit. 
- 
                                6A to je vše :D úspěch téměř 100% zaručen. ;) 
- 
                                7TIP: Sušenky je důležité nejprve nalámat a pak namáčet do čokolády, kdybychom je namočili vcelku a pak nalámali, tak by zvlhly a vůbec nekřupaly. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        