Široké nudle s pórkovým krémem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Pórek
  • 250 g Jogurt bílý
  • 400 g Nudle široké
  • 60 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 l Bujón houbový
  • 0.08 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 275.7 mg
  • Vláknina 1994 mg
  • Vitamín A 1994 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme dle návodu, scedíme.

  • 2

    Mezitím pórek a žampióny očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme na rozpálený olej v pánvi, restujeme 10 minut. Poté přilijeme zeleninový vývar, opepříme, přidáme kardamom, zázvor, dle chuti osolíme. Vše rozmixujeme ručním šlehačem, na závěr vmícháme jogurt a pouze ohřejeme, již nevaříme.

  • 3

    Scezené nudle rozdělíme na talíře, servírujeme s houbovým krémem.

Komentáře k receptu