Polévka z rajčat a zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 1482.8 mg
  • Vláknina 18213.5 mg
  • Vitamín A 18213.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 187.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na půlky nakrájený česnek s ostatním kořením vyvaříme v malém rendlíku.

  • 2

    Očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu podusíme na másle zvlášť. Podušenou zeleninu přelijeme odvarem z koření, přidáme květák nebo hrášek, oloupaná nakrájená rajčata a přelijeme vývarem. Vaříme do té doby, až je zelenina měkká, nesmí však být rozvařená.

  • 3

    Po uvaření posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu