Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb konzumní
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 700 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Rajčata Cherry
  • 70 g Olej olivový extra panenský
  • 40 ml Olej olivový
  • 800 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1245 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 735.3 mg
  • Vláknina 6662.5 mg
  • Vitamín A 6662.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a bazalku nasekáme najemno, cherry rajčátka propíchneme, promícháme s česnekem a bazalkou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rajčátka nasypeme na plech, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 minut. Do hrnce nalijeme olej, přisypeme zbytek česneku a bazalky, osmahneme, přilijeme nakládaná rajčata i s nálevem, přilijeme vodu a povaříme 15 minut. Střídku ze staršího chleba natrháme na kousky, přihodíme do hrnce, promícháme, přidáme rajčátka z trouby i s vypečenou šťávou, provaříme, přilijeme panenský olej, necháme projít varem a odstavíme. Podle potřeby přilijeme vodu a přisolíme.

  • 2

    Polévku rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu