Bramborová pánev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 300 g Slanina vepřová
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1088 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 1401.7 mg
  • Vláknina 16423.8 mg
  • Vitamín A 16423.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, slijeme je a necháme okapat. Druhý den brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na proužky, pórek omyjeme, zelenou část odstraníme a bílou nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Na pánvi na 2 lžících rozpáleného oleje osmahneme slaninu, necháme zesklovatět pórek a potom obojí vyjmeme z pánve.

  • 4

    Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Zbylý olej přidáme do tuku v pánvi a brambory na něm opečeme dozlatova. Přidáme houby a podusíme. Vložíme zbylé suroviny, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Pokrm podáváme na pánvi.

Komentáře k receptu