Bramborová pánev s kuřecími srdíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 500 g Kuřecí srdíčka
  • 750 ml Vývar slepičí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.03 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 834 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 170.2 mg
  • Draslík 1278.7 mg
  • Vláknina 12794.2 mg
  • Vitamín A 12794.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem tak, aby byly pod hladinou. Brambory uvaříme doměkka.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Přidáme omytá, předem podušená kuřecí srdíčka a opečeme je. Přimícháme uvařené brambory, citronovou šťávu a pokrm osolíme a opepříme.

  • 3

    Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu