Tvarohový koláč s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Poleva čokoládová
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 750 g Tvaroh jemný
  • 120 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 96.8 mg
  • Draslík 64.2 mg
  • Vláknina 1204.2 mg
  • Vitamín A 1204.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem utřeme do krému a vmícháme vychlazenou čokoládovou polevu. Zlehka vmícháme žloutky, tvaroh, kakao, skořici, prášek do pečiva a 100 g krupice. Nakonec přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbylou krupicí. Naplníme těstem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu dozlatova.

  • 3

    Upečený koláč pocukrujeme a podáváme ve formě ještě vlažný.

Komentáře k receptu