Krevety v česnekovém másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Krevety tygří - loupané
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Limetka
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 180.5 mg
  • Draslík 50.8 mg
  • Vláknina 1666 mg
  • Vitamín A 1666 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety opláchneme a necháme okapat. Zahřejeme olej a máslo ve velké pánvi, přidáme drcený česnek a pečeme 2-3 minuty.

  • 2

    Přidáme nastrouhanou limetkovou kůru a šťávu, ještě minutu povaříme. Přidáme krevety a vaříme 2-3 minuty, až zrůžoví. Sundáme z plamene a posypeme koriandrem.

Komentáře k receptu