Krevety ve vinném aspiku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 25 g Želatina
  • 450 ml Voda pitná
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 39.4 mg
  • Draslík 27.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve varné misce necháme v odměřené vodě půl hodiny bobtnat želatinu. Poté přilijeme víno, misku vložíme do vodní lázně a za stálého míchání želatinu necháme rozpustit. Rozpuštěnou želatinu dochutíme octem, cukrem a solí. Rozmražené krevety bez oplachování vložíme do nepřilnavé formy, přelijeme aspikem a v chladničce necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu