Hřebenatky s česnekem a koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Limetka
  • 20 ks Hřebenatka
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 738.7 mg
  • Vláknina 1614.5 mg
  • Vitamín A 1614.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jsou-li mušle v lasturách, otevřeme je. Jí se jenom bílý sval a oranžový korál, propláchneme pod vodou.

  • 2

    Cukety rozkrojíme na polovinu, pak na čtyři kusy. Máslo a olej rozpustíme ve větší pánvi. Přidáme cukety a smažíme je, až budou měkké. Vyjmeme z pánve, přidáme nakrájený česnek a smažíme, až bude zlatavý. Přidáme ostrou čili omáčku a promícháme.

  • 3

    Do omáčky přidáme mušle a 1-2 minuty vaříme. Vmícháme limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a kousky cukety.

  • 4

    Ihned podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře k receptu