Bramborový nákyp s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 191 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 60.8 mg
 - Draslík 754.7 mg
 - Vláknina 13312.8 mg
 - Vitamín A 13312.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Oloupanou mrkev nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Brambory s mrkví střídavě navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s mlékem, osolíme, opepříme a směsí zeleninu zalijeme. Posypeme nastrouhaným sýrem a navrch položíme vločky másla.
 - 
                                3
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky.