Pečená ryba pueblo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1080.8 mg
  • Vláknina 6492.5 mg
  • Vitamín A 6492.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čili papričky pasilla opečeme na suché pánvi, až jim naskáčou puchýře. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Poté oloupeme, odkrojíme stopku a vyjmeme semínka, nakrájíme nahrubo, vložíme do hmoždíře nebo mixéru a zpracujeme na pastu.

  • 2

    Pastu vložíme do mělké nádoby, do které se vejdou pstruzi v jedné vrstvě. Česnek nakrájíme podélně na plátky a přidáme do pasty. Přisypeme sůl, pepř, oregano a limetkovou šťávu. Přidáme očištěné pstruhy, obalíme ve směsi, zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Několikrát ve směsi obrátíme.

  • 3

    Troubu zahřejeme na 200°C, na pruh alobalu položíme velký kus papíru na pečení. Na papír dáme pstruha, pokryjeme marinádou a posypeme mandlemi. Zabalíme do úhledného balíčku, stejným způsobem připravíme i ostatní pstruhy a vyrovnáme všechny do pekáče.

  • 4

    Dáme do trouby a pečeme 25 minut. Podáváme v balíčku nebo vyjmuté na talíři.

Komentáře k receptu