Ryba pečená v soli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1800 g Okouník mořský
  • 3000 g Sůl
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 291034 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 1885.5 mg
  • Vláknina 21100 mg
  • Vitamín A 21100 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.7 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu opláchneme a otřeme dosucha, naplníme plátky citrónu, fenyklu a snítkami tymiánu.

  • 2

    Polovinu soli nasypeme do větší pečící nádoby a na ni položíme rybu, zahrneme zbývající solí a přitlačíme směrem dolů, aby se dobře obalila.

  • 3

    Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 30-40 minut. Vrchní vrstvu soli opatrně odhrneme ke straně, sloupneme z ryby kůži a dáváme pozor, aby na rybě nezůstala žádná sůl.

  • 4

    Podáváme horké nebo studené s česnekovou majonézou.

Komentáře k receptu