Brambory s chorizem a zelenými čili

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 300 g Klobása Chorizo
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 700.3 mg
  • Vláknina 8294 mg
  • Vitamín A 8294 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Zmírníme plamen a vaříme 5 minut. Brambory vylijeme do cedníku a necháme okapat.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme drcený česnek, nakrájené jarní cibulky a 4 minuty smažíme. Přidáme nakrájené brambory a smažíme, až kostky začnou trochu hnědnout.

  • 3

    Chorizo nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve spolu s čili papričkou, smažíme 5 minut, aby se klobása prohřála.

  • 4

    Přisolíme, přidáme strouhaný sýr a opatrně promícháme. Ihned podáváme, dokud sýr ještě taje.

Komentáře k receptu