Dušené brambory

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 516.3 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové, oloupané brambory nakrájíme na plátky.

  • 2

    V kastrole rozpustíme máslo (nebo sádlo), vložíme brambory, osolíme a dusíme pod poklicí nejdříve ve vlastní šťávě, potom mírně podlijeme.

Komentáře k receptu