Frijoles de olla
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 3 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 7.6 mg
- Draslík 1221.8 mg
- Vláknina 23835 mg
- Vitamín A 23835 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sušené fazole propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do velkého hrnce s vařící, osolenou vodou. Přidáme cibuli, překrojenou napůl a celé stroužky česneku. Snížíme teplotu a vaříme 90 minut, až budou fazole měkké a zbyde jen trochu tekutiny. Cibuli a česnek vyndáme. 
- 
                                2Zatímco se fazole vaří, připravíme si suroviny na posypání. Čili papričky fresno opečeme nad plamenem. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, oloupeme, odkrojíme stopky a vyjmeme semena. Nakrájíme na tenké proužky a dáme do misky. Všechny ostatní suroviny na posypání dáme do jednotlivých misek - drobně nakrájenou cibuli, krájená rajčata, sýr feta a kysanou smetanu. 
- 
                                3Šálek vařených fazolí a tekutiny dáme do mixéru a zpracujeme na hladké pyré. Můžeme i rozmačkat štouchadlem na brambory. 
- 
                                4Fazolové pyré vrátíme do hrnce k fazolím a zamícháme. Přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme. 
- 
                                5Fazole nandáme do misek a podáváme s různými přísadami na posypání. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        