Rybízová bublanina s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Rybíz červený
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 210 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 150 g Mandle mleté
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 190.8 mg
  • Draslík 399.3 mg
  • Vláknina 9136.4 mg
  • Vitamín A 9136.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do pěny, postupně přišleháme 4 vejce.

  • 2

    Omytý a okapaný rybíz posypeme lžící mouky, zbylou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, promícháme s mletými mandlemi a přidáme k našlehané pěně.

  • 3

    Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, navrch rozdělíme rybíz. 2 žloutky rozšleháme 30 g cukru ve smetaně. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do žloutkové smetany, nalijeme na rybíz.

  • 4

    Bublaninu pečeme asi 40 minut v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu