Jablkové bábovičky z mandlového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 104.8 mg
 - Draslík 335.4 mg
 - Vláknina 11838.5 mg
 - Vitamín A 11838.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá, na dílky nakrájená jablka, 1 lžíci másla, citronovou šťávu a 2 lžíce cukru dusíme 4 minuty, a potom necháme vychladnout.
 - 
                                2
Z mouky, mandlí, zbylého másla, soli a 1 vejce rychle vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a chladíme asi 1 hodinu.
 - 
                                3
Plech s vytvarovanými bábovičkami vymastíme máslem. Ze 2/3 těsta vyválíme asi 0,5 cm silný plát. Formičky vyložíme těstem a na těsto rozložíme podušená jablka. Ze zbylého těsta vyválíme plát, vypichujeme z něho kolečka o velikosti báboviček a položíme je na jablka. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a bábovičky pečeme asi 30 minut.
 - 
                                4
Po vyklopení z formiček můžeme bábovičky podávat ještě vlažné.