Pečené krevety na avokádu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2340 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 78 g
- Sodík 2461 mg
- Bílkoviny 694 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 3150 mg
- Draslík 769.6 mg
- Vláknina 17093.2 mg
- Vitamín A 17093.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou šalotku nadrobno nakrájíme a promícháme s limetkovou šťávou a sladkokyselou chilli omáčkou. 
- 
                                2Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse je pokapeme připravenou marinádou, přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladničce rozležet. 
- 
                                3Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme spolu s oloupaným, na kostičky nakrájeným česnekem za stálého obracení 3-5 minut. Osolíme a opepříme. 
- 
                                4Salát omyjeme a listy upravíme na talíře s plátky avokáda. Obložíme krevetami a podáváme s bagetou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        