Pečené krevety s česnekovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 75 ml Olej olivový
  • 180 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 316.4 mg
  • Draslík 42.4 mg
  • Vláknina 315.5 mg
  • Vitamín A 315.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 18.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva stroužky česneku oloupeme a nasekáme na kostičky. Loupané krevety omyjeme a osušíme.

  • 2

    V misce rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou a česnekem a promícháme s krevetami. Osolíme a necháme péci v troubě předehřáté na 175 °C v zapékací nádobě asi 20 minut.

  • 3

    Majonézu připravíme důkladným rozmícháním žloutků se dvěma prolisovanými stroužky česneku, solí a pepřem, k nimž postupně přiléváme a přimícháváme slunečnicový olej.

  • 4

    Pečené krevety podáváme s ochucenou majonézou.

Komentáře k receptu