Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
 - 250 ml Vývar z hovězích kostí
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 5 polévková lžíce Ocet vinný
 - 3 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 606 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 519.1 mg
 - Draslík 494.5 mg
 - Vláknina 881.3 mg
 - Vitamín A 881.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a víno a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem, cukrem a lžící vinného octa.
 - 
                                2
2 l vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do šálku rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 3 minuty a vyjmeme.
 - 
                                3
Ztracená vejce upravíme na talíře, polijeme hořčičnou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.