Krůtí prsa marinovaná v podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Krůtí prsa
  • 750 ml Mléko - podmáslí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 246.3 mg
  • Draslík 1142.9 mg
  • Vláknina 1729.8 mg
  • Vitamín A 1729.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do podmáslí vmícháme nastrouhaný křen, polovinu nasekané petržele, sůl a pepř. Přidáme nasekanou nať z cibulky. Omyté a osušené maso zalijeme připravenou marinádou a necháme v chladničce do druhého dne.

  • 2

    Maso osušíme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou cibulku nakrájenou na kolečka a pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě. Potom maso zalijeme marinádou a pečeme dalších 45 minut.

  • 3

    Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu ochutíme, zahustíme Solamylem, přidáme zakysanou smetanu, sherry a zbylou petrželku.

Komentáře k receptu