Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 500 g Kapusta růžičková
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 58.3 mg
  • Draslík 1065.7 mg
  • Vláknina 40812.2 mg
  • Vitamín A 40812.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 93.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu a oloupané na plátky nakrájené brambory vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat a vývar zachytíme.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem ze zeleniny a přilijeme mléko a smetanu. Necháme vzkypět, osolíme a opepříme. Okořeníme lístky tymiánu.

  • 3

    Do zapékací mísy vložíme růžičkovou kapustu, brambory, maso a vše posypeme nasekanými ořechy. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu