Mrkvové placky s bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zakysaná smetana
  • 500 g Brambory
  • 500 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kopr čerstvý
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 314 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 903.2 mg
  • Vláknina 17043.2 mg
  • Vitamín A 17043.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté bylinky nasekáme a vmícháme do smetany, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Brambory a mrkev oloupeme a na jemno nastrouháme. Rozšleháme vejce, spolu s hladkou moukou vmícháme do brambor a mrkve. Těsto osolíme, opepříme.

  • 3

    Na pánvi na rozehřátem oleji z těsta postupně pečeme malé placky. Podáváme ihned po usmažení, bylinkovou omáčku servírujeme zvlášť.

Komentáře k receptu