Restované kuře s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka Ketjap
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 605 mg
  • Vláknina 2499.8 mg
  • Vitamín A 2499.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na rovnoměrné nudličky. Vložíme do nekovové misky, dochutíme solí, pepřem, 1 polévkovou lžící oleje, 2 lžícemi citronové šťávy a ketjapem. Dobře promícháme a necháme v lednici asi 20min odležet.

  • 2

    V pánvi rozpálíme zbytek oleje s máslem. Přidáme polovinu kuřecích nudliček a zprudka orestujeme dozlatova. Poté maso přemístíme na předehřátý talíř a stejně postupujeme s druhou polovinou nudliček.

  • 3

    Umícháme kaši z maizeny a lžíce vody. Přilijeme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme asi 2minuty, dokud směs nezesklovatí a není hladká. Na závěr přidáme zbytek citronové šťávy a cukr, vložíme orestované maso a prohřejeme. Posypeme čerstvou petrželí, nastrouhanou citronovou kůrou a podáváme.

Komentáře k receptu