Restované kuřecí maso s barevnými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 13 g Anglická slanina
  • 600 g Brambory
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Česnek
  • 200 g Paprika zelená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 109.6 mg
  • Draslík 1933.2 mg
  • Vláknina 17097 mg
  • Vitamín A 17097 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do olivového oleje přidáme kari koření, oregano, estragon, saturejku a špetku tymiánu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do bylinkového oleje. Necháme marinovat.

  • 2

    Brambory uvaříme ve slupce a pak oloupeme. Nakrájíme na kostky, zelenou papriku na proužky, rajčata na větší kousky a cibuli na srpečky.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olivový olej. Nasypeme cibuli a mletou papriku. Krátce orestujeme. Přidáme zelenou papriku a kostky brambor. Nakonec přidáme rajčata a posypeme kurkumou. Vše osolíme a dobře promícháme vařečkou. Podlijeme trochou vody a přiklopíme. Krátce podusíme.

  • 4

    Na jiné pánvi orestujeme slaninu, kterou jsme si nakrájeli na plátky. Když je slanina orestovaná, přídáme nakrájený česnek a také orestujeme. Naložené maso vyklopíme na pánev a zprudka opečeme. Podlijeme vodou, zakapeme sójovou omáčkou a krátce podusíme.

  • 5

    Podáváme na talíři spolu s bramborami. Ozdobíme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu