Bramborové ragú s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Rajčatová šťáva
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 5 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 1 kg Brambory
  • 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Papriková pasta sladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 1510 mg
  • Vláknina 18877.8 mg
  • Vitamín A 18877.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, opereme a nakrájíme na kostky. Papriky opláchneme, rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokrájíme na kousky, cibuli oloupeme a krájíme na tenká kolečka.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, rozkrájenou zeleninu v něm dusíme asi 2 minuty.

  • 3

    Lístky šalvěje opláchneme a osušíme, do hrnce přidáme paprikový a rajský protlak, lístky šalvěje a dusíme ještě 2 minuty.

  • 4

    Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno, bobkový list a jalovec, hrnec přiklopíme, vaříme 30 - 35 minut.

  • 5

    Bobkový list vyjmeme, dochutíme mletou paprikou, solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu